Så bluffar du i livepoker

Poker är känt för de flesta som spelet där du kan bluffa dig till enorma vinster, medan dina motspelare biter sig i handen av frustration. Men sanningen är faktiskt den att de mest professionella spelarna bluffar ganska sällan. Det är en mycket stor risk att ta men det kan verkligen löna sig om bluffen går hem. Bluffning ska användas i små doser.I livepoker handlar det mycket om att visa vilken typ av spelare man är och sedan utnyttja detta i bluffsammanhang. Om du exempelvis spelar väldigt aggressivt så kommer din bluff troligen att uppfattas som mer trovärdig. Men om du synar väldigt ofta och gärna är med vid varenda hand så kommer dina bluffar mest troligt inte uppfattas som trovärdiga.

Vad är rimligt?

Det hela handlar mycket om att bluffen ska uppfattas som trovärdig och rimlig i sammanhanget. Därför hör själva bluffandet väldigt mycket ihop med din tidigare spelstil. Det är nämligen mycket som vägs in när dina motspelare ska bedöma ditt drag. De mest professionella spelarna är de som lyckas bäst med detta. Men de bluffar också som sagt väldigt sällan.

Iskall bluff

Det finns tre vanliga sätt att bluffa som de flesta pokerspelare känner till. Dessa tre tekniker kallas för iskalla bluffar, snabba bluffar och semi-bluffar. De iskalla bluffarna är den teknik som är mest känd. Den utnyttjar du när du inte har någon chans att vinna handen om inte dina motståndare väljer att lägga sig för att de tror att du har en bättre hand.

Snabb bluff och semi-bluff

Den snabba bluffen är den som används mest. Detta sker när de flesta spelare runt bordet inte är så investerade i själva potten. Då kan du snabbt bluffa till dig en bra summa pengar. En semi-bluff ska du använda om du har en hand som kan gynna dig om du blir synad. Oftast är de allra bästa bluffarna inom poker en semi-bluff.